Juli

Äldre

Googi
Strular det för i loppen och formen verkar faktiskt ganska bra även om det inte går att se på resultaten. Startar igen på lördag och får hoppas på bättre flyt då.

Höwings Vipower
Var riktigt fin även senast och förhoppningsvis fortsätter han att prestera på samma nivå och då bör han ha fin chans när han startar i billigare gäng än de två senaste starterna på söndag.

Ippon Futura
Har riktigt fin form och hade utmanat om segern utan galoppen i östersund, han trivdes inte på banan där och lyckades inte hålla sig i rätt gångart när det gick väldigt snabbt sista biten. Startar på tisdag och även han hoppas vi en del på då han möter lite enklare hästar på papperet än på slutet.

Merritt
Har ju utvecklats väldigt bra i sommar och kändes bättre än någonsin senast. Utan störningen i sista sväng hade han omöjligt förlorat det och galoppen som blev istället var inte så mycket att säga om då jag chansade lite för att reparera det som hände innan. Han står riktigt på tur och hinner förhoppningsvis starta två gånger till i augusti.

 

Super Bee

Hittar inte den där rätta formen även om hon gick klart godkänt senast. Hon brukar vara bättre på hösten och vintern. Nu startar hon igen på lördag och kan säkert nypa en vettig placering igen om hon fungerar som hon ska.

Svärting A.C.

Har tränat på och känns bra, han har säkert mått bra av lite vila då han vart igång väldigt länge innan dess. Nu är han på gång igen och vi startar på umeå 9/8 härnäst.

Tottenham
Fick ju ett perfekt lopp senast men gjorde det ändå riktigt bra som vann på bra sätt. Det har vart en lång väntan på att det ska släppa för honom och det är bara att hoppas att han fortsätter på samma spår.

 

Fyråringar

Björli Frida
Kommer vi inte riktigt rätt på det med och hon galopperade omotiverat senast. Vi ska prova göra lite justeringar i balans och utrustning igen till nästa start som blir på tisdag.

Haze
Blev halt inför en tilltänkt start och har vilat sedan dess.

Kalltekla
Gjorde det bra som kvalade in till derbyt och utvecklingskurvan verkar fortsätta peka uppåt. I finalen blev hon alldeles för pigg efter omstarten och låg på så pass mycket att hon inte hade möjlighet att göra sig själv rättvisa. Nu siktar vi på ett lite lämpligare lopp på bergsåker 15/8.

Treåringar

Chic Summer
Har vart positiv i de två senaste, att hon stumnade lite sista biten senast var ursäktat då hon fick jaga täthästarna större delen av loppet i ganska högt tempo på en bana som hon hade problem med. Nu har hon perfekta förutsättningar på söndag och även om några motståndare känns för tuffa så hoppas jag att hon kan hänga med till en vettig placering.

Gamin de Troicka
Har kommit in i en bra period och utvecklas riktigt bra. Har dock en bit kvar till start ändå och vi har ingen anledning att skynda.

Geant Royal
Galopperade oturligt på solvalla men kändes riktigt bra då och tränar positivt. Vi startar nästa fredag på Umeå och då kan vi hoppas att han ska få chansen att vara med i ett lopp utan att lägga bort chanserna direkt från start som i alla starter hittills i år.

Geronimo d’Hello
Jobbar på men känns inte riktigt färdig för att börja starta än och vi siktar in oss på hösten.

Tvååringar

Ella Magic
Har haft lite växtvärk och tränat lugnare ett par veckor men ska börja gå intervaller igen denna vecka och mår bra i övrigt.

Hanapier
Fick även han ett par lugnare veckor på träningsfronten men drar igång intervallpassen den här veckan igen även han.

Hello de Bassiere
Har joggat på i ett par veckors tid och börjar gå intervaller igen denna vecka. Är positiv och glad som vanligt.

Juni

 

Äldre

Googi
Har känts fin efter sin vila men det har strulat i loppen än så länge. Provar monté på söndag och det borde fungera okej.

Grude Svarten

Har behandlats och tränar på igen nu. Känns okej och om han inte får något bakslag så siktar vi på start 13/7 på solänget.

Höwings Vipower
Fick äntligen till det i rättvik och svarade ju för en femstjärnig insats. Vi fick behandla ett par småsaker efter det men han startar igen om ett par veckor.

Ippon Futura
Var duktig senast och kommer säkert att vara lite bättre nästa gång med det loppet i kroppen. Han tränar i vart fall fint och startar igen 13/7 på solänget.

Lome Tornado

Hade en del sparat i dannero och galopperade snöpligt i montédebuten, han har visat gryende form ändå sista veckorna och vi får hoppas att han kommer med i något lopp igen inom kort.

Merritt
Är jämnheten själv i år i motsats till hur han vart tidigare år, men har blivit utna rygg lite för tidigt i de senaste starterna och han är effektivare om han får spara speeden lite längre. Han har tagit förra loppet bra och startar på solänget 13/7.

 

Super Bee

Gick okej på oviken men har väldigt dåligt med lopp just nu. Förmodligen väntar vi med start till 18/7 på hemmaplan och efter det såg det ut att finnas bättre alternativ för henne att starta i igen.

Svärting A.C.

Gjorde det väldigt bra i romme, men den insatsen slet kanske lite på honom och han var inte till sin fördel i söndags. Även om det blir fel under vägen så var det tydligt att han inte heller var som han ska och vi har behandlat honom efter det och siktar på start som tidigast i slutet av juli igen.

Tottenham
Behövde loppet senast och vi får vara nöjd med en andraplats med tanke på att han inte var på topp. Vi startar snart igen och räknar med en bättre insats då.

 

Fyråringar

Björli Frida
Är inte helt enkel och har galopperat bort en del pengar i vår och sommar. Vi provar med ny balans och utrustning imorgon och hoppas knäcka nöten. Fungerar hon borde det vara bra chans trots att hon är ute över helt fel distans.

Haze
Fungerade äntligen som hon ska igen senast men var alldeles för pigg under vägen och spillde krafterna på det. Men hon verkar ju på rätt väg och med lite ändringar till nästa gång så kommer hon säkert att höja sig någon nivå till.

Kalltekla
Har sprungit på halvfart fram till senast då vi hade gjort ett par små förändringar i utrustningen som gjorde att hon blev åt andra hållet istället och det var förståeligt att krafterna tröt lite till slut. Vi skruvar vidare, hon tränar bättre och bättre, och hoppas att vi kan komma rätt på det i derbykvalen.

Treåringar

Chic Summer
Stod över tävlandet helt i fredags när hon gick i ledningen och det är väldigt tråkigt att hon inte tar i något i loppen då hon har mycket mer kapacitet än vad hon tar fram på banan. Ändå hade hon ju vart fin i de två loppen innan och vi får ge henne en ny chans i ryggar nästa gång.

Gamin de Troicka
Gick sitt första banjobb sedan september idag men kändes inte helt som jag vill. Han behöver mera jobb och vi kämpar på.

Geant Royal
Har inte alls kommit överens med voltstartsystemet i år och vi får hålla oss till autostart ett tag. Känns väldigt fin annars och det kommer säkert att släppa så småningom. Startar på tisdag men såg ut att möta tufft motstånd då.

Geronimo d’Hello
Var finfin i kvalet men har haft det lite lugnare efter det. Går intervaller på fredag igen men vi har ingen brådska och han startar som tidigast i augusti.

Jockes Abbot
Har galopperat utan någon bra anledning på slutet och uppträder omoget. Kommer tävla med ett helstängt imorgon och så kan vi bara hoppas att han fokuserar lite på sitt jobb och inte bara på allt annat.

Tvååringar

Ella Magic
Var fin på 1.32 på bergsåker förra veckan och gör allt man begär av henne såhär långt.

Hanapier
Har känts fin en längre tid men sista veckan har han inte känts som han ska och han får vila lite nu.

Hello de Bassiere
Har utvecklats bra, men växer väldigt intensivt nu och har en del växtvärk som gjort att han har fått vila ett par veckor. Han fåt nog ta det lugnt 2-3 veckor till så att han börjar stabilisera kroppen igen.